2010. szeptember 14., kedd

La tortura, egy világlátott levél története

Biztosan mindenkinek, aki egy távoli, kevésbé fejlett infrastruktúrával megáldott országban él, van egy hasonló sztorija. Elérkezett az idő tehát, h én is gazdagodjak egy ilyen élménnyel. Vagyis a ' Hogyan érjük el, h a levelünk minél több országot érintve jusson el a címzetthez' elnevezésű művelet leírása következik.

Történt egy május 19-i napon, h feladtam egy adag számlát és orvosi jelentést a biztosítóm részére, Bécsbe. Jobb esetben kb. 6 hét mire innen kézbesítenek egy levelet Európába. A mai rohanó és gyorsaságot hajszoló világban ez egy örökkévalóságnak tűnik. Türelmetlenül hosszú idő, főleg, ha az ember pénzt szeretne visszakapni, lehetőleg gyorsan! Viszont, ha a feladó (ki más, mint én!) elbénázza a címzett pontos leírását, akkor kicsit bonyolultabbá válhat a történet. Ennek köszönhetően az orvosi papírjaim megjárták Kambodzsát, Thaiföldet, Ausztriát (és még ki tudja, hány országot!). Már majdnem megérkezett a levél, amikor valószínűleg feltűnt, h valami nem stimmel. Mivel feladónak az otthoni címemet adtam meg, hamarosan Magyarországon landolt a boríték. Tisztázatlan okoknál fogva, nem kézbesítették azt, vagy nem volt sikeres a kézbesítés, így visszaküldték Kambodzsába, Németországon keresztül. Kérdem én, h mégis kinek? Ha se a helyi címem, se a telefonszámom nem volt feltüntetve! Mivel folyamatosan kapcsolatban voltam a biztosítóval, egy idő után feltűnt, h nem kapták meg a levelem és elkezdtünk nyomozni utána. A track szám persze nem volt lekövethető...Végül kiderítettük, a helyi posta segítségével, h a levél a fővárosban van. Augusztus elején kézhez is kaptam a leharcolt, összefirkált, pecsételt és gyűrött borítékomat. Egyik szemem kínjában röhögött a másik zokogott...


A bíztosító pedig, ahogy neki lennie kell, elég rugalmatlan volt. Nem fogadta el a szkennelt számlákat és orvosi jelentést, még előre sem, úgy, h később küldöm a többit, nehogy haladjon az ügyem. Miért is tennék ezt másképpen?
Augusztusra viszont felhalmozódott már több orvosi ügyünk is, így nem akartunk riszkírozni. Befizettünk egy helyi, drága express kézbesítési szolgálatatásra (a biztosító ennek fedezésében sem segít). Mivel eredeti papírokról van szó, ha ezek elvesznek, semmit nem láttunk vissza a pénzünkből. Ráadásul nem kis összegről van szó, köszönhetően az én produktivitásomnak. Ezúttal milliószor leellenőriztük a címet, a cég nevét és, h félreértés ne essék, jóóóó nagy betüvel ráírtuk a borítékra, h Austria a célország és az pedig Európában van. A szállító alkalmazottjának is tízszer elmondtuk, h nem Australia hanem Austr-I-A!!! Édes, volt, bólogatott, érti, érti. Jó. Kaptunk egy track számot és biztosítékként egy megjegyzést, h ez a kézbesítő cég becsatlakozik egy nagyobb és világhírű cég rendszerébe (D-vel kezdődik és 3 betű :)), tehát jó helyen van a csomagunk. Megnyugodtunk. Úgy számoltuk, h kb. ma vagy holnap kell megérkeznie a levélnek. Fel is mentem ennek a nagy cégnek az oldalára, h megnézzem, hol tart a kis csomagom. Minő meglepetés!! Célállomásként Párizs volt feltüntetve! Jobban megnéztem a részleteket és láttam, h ez nem is a miénk! Rossz a track szám...Felhívtuk a khmer kézbesítő céget, h mi a helyzet. Azt a magyarázatot kaptuk, h rossz a nagy cég rendszere, de délutánra megjavul. Ebéd után már személyesen néztünk be az irodába és a pasi már mosolyogva fogadott minket. Épp nekünk fogalmazott emilt, és ha hisszük, ha nem, de a nagy és flottul működő DXX cég alkalmazottja benézte a címet és a mi levelünk éppen Sydney-ben pihen! De jó neki! Nevetésbe fulladt az aggodalmunk. Mit lehet ilyenkor csinálni??? A pasi nem győzött elnézést kérni, kb. minden második szava az volt, h 'I'm really sorry!'. Kaptunk egy újabb track számot...már le sem merem ellenőrizni. A következő városokat látogatta meg a levél: a kambodzsai fővárosból Bangkok, Hong Kong, Szingapúr, és Sydney. Szép kis út! Hányan szívesen cseréltünk volna ezzel a kis papírdarabbal! És ez még csak bővülni fog mire, előreláthatólag, két nap múlva elér a címzetthez!
Emiatt arra szeretném most kérni minden kedves olvasómat, h egy percnyi meditációban légyszíves koncentráljatok a borítékomra, ezen keresztül küldve energiát a DXX alkalmazottaknak, h mikor rápillanatanak álmos szemeikkel a címzettre ne találjanak ki egy harmadik országot, ami hasonlít Austria nevéhez!
Bár azt sem értem igazán, hogy miért nem  tűnt fel nekik korábban, h furcsán hangzik Sydney-ben a Pottendorferstarsse...
(Hogy ezt miért tennétek? Minél hamarabb visszakapjuk a pénzünket a biztosítótól, annál hamarabb nyomorgathatlak meg titeket személyesen! :))
Előre is köszönöm az aktív közreműködést! :)

2 megjegyzés:

  1. HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
    Megérkezett?

    VálaszTörlés
  2. Igen! És a kör bővült még Angliával! :)

    VálaszTörlés