2010. június 2., szerda

Monszun itt, monszun ott

Hallom szüleimtől, barátoktól és olvastam is, h Magyarországon lassan monszunhoz hasonló eső esik. Nem is tudom, volt-e az utóbbi években ehhez hasonló otthon! Szurkolok, h elálljon az eső és végre rendes nyári meleg köszöntsön be! A kemény tél után már igazán jöhetne egy kis lazítás! A monszun pedig kicsit eltévedt, errefelé már nagyon várják! Igaz, már alakulgat! De az a jó benne, h mindig lehet rá számítani. Ahogy először felkúsznak az égre a szürke felhők, majd elkezd morogni az ég és villámlik egyet-kettőt. Aztán szépen lassan elkezd csöpörögni, pár percen belül feltámad a szél és leszakad az eső! Ilyet viszont még nem láttam! Olyan érzésünk volt, mintha az ablakunk egy vízesés alatt lenne! Ki sem láttunk rajta! Majd ahogy csillapodott kicsit a szél látszott, ahogy nekiesik a pálmafáknak, rángatja őket össze-vissza, a táj pedig elszürkül az erős esőzésben. Kb. fél óra alatt a mögöttünk lévő üres telek tóvá változott, házunk előtere pedig medencévé. A szemközti építkezés miatt, amit már elég sokat emlegettem, eldugult a vizet elvezető csatornánk és a víz nem folyt ki az udvarból, hanem elkezdett emelkedni a szintje! Szép kis látvány volt, ahogy a kerti asztal és szék úszott, az őr pedig a bejárati ajtónál lévő lépcsőre menekült! 'Welcome in the rainy season!' - kaptuk meg khmer akcentussal tőle és egy jó nagy adag mosollyal! :) A fiúk persze nem nézték tétlenül ahogy eláraszt minket a víz, elkezdték egyrészt kilapátolni a vizet, másrészt az előttünk lévő sáros földútba 'elvezető csatornákat' kaparni ásóval és szemetes lapáttal. A kemény munka eredménnyel járt, ahogy megtalálta útját a víz, szépen lassan visszakaptuk az udvarunkat! :) De az is igaz, h ez hosszútávon nem fenntartható módszer, minden alkalommal nem eshetnek neki a fiúk a csatornaásásnak! Állítólag nemsokára kapunk egy rendes utat a ház elé, csak reménykedünk, h okosan megoldják majd a vízelvezetés problémáját!
Az eső szerencsére, hamar elállt! Olyan 30-45 perc szokott a csúcs lenni, utána már elvonul a vihar és felfrissül az idő! Ezt az időszakot nagyon szeretem! Így éjszaka sem kell légkondi, nyitott ablaknál lehet aludni! Azért mégis csak jobb természetes levegőnél aludni! :) Így lesz ez ma este is! Valószínűleg nem a melegen fog múlni, ha nem tudok aludni! Nagyon izgatottak vagyunk már Ausztrália miatt! Sokszor mondogatjuk egymásnak, h 'holnap ilyenkor már a repülőn leszünk vagy a Bangkoki reptéren várunk vagy úton leszünk Ausztráliába'. Be is pakoltunk már. Én egy kicsit nehezebben, gondolom, ezt mondanom sem kell...Ezúttak egy kisebb sporttáskát viszek 2 hétre!!!! Most legyetek rám nagyon büszkék! Igaz, majdnem szétreped, de belepréseltem a ruháim! Hát igen, más nem nagyon fért bele, ezért is olyan dundi, mert én azért még beleszuszakoltam az egyéb apróságaimat is. Most legalább elválik, h mennyire tartós darab! Itt vettük, phnom penh-i szerzemény, ez lesz az első nagy útja! :) Szurkoljatok, h túlélje! A pöcre telepakolt csomaggal egyben védekezem az ellen is, h esetleg bmit is vásároljak Ausztráliában, így kell önkorlátozni! Bááár a kézipoggyászomban még van hely...
No, nem szaporítom tovább a szót! Valószínűleg az indulásig már nem lesz több bejegyzésem! Elég lesz megbírkóznom az utazási parámmal: mindent betettem? mit hagyok itthon? jesszus, hova tettem az útlevelem? minden rendben a jegyfoglalással? vízum? beengednek ausztráliába? Úgyh most ezt enyhítendő iszom/iszunk egy kis sört!!! Mmmm, de jó hideg!!!
Viszlát Ázsia...egy kis időre!!! Jövök Ausztrália!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése