2010. augusztus 23., hétfő

Hogyan éljünk túl egy zombitámadást Siem Reap-ban

Szombat este különleges szeánsz részesei lehettünk. Az egyik galéria-söröző tulajai úgy döntöttek, h ideje felkészíteni a siem reap-i expat társadalmat arra az esetre, ha netalánán zombik túlzottan elszaporodnának a városban. Nagyon komolyan vették a feladatot. Statisztikkákkal, videóval, kisebb plakátokkal készültek. A szép számmal összegyűlt külföldiek sem álltak másképpen a feladathoz. Homlokráncolva törték a fejüket, h vajon mi lehet a leghatékonyabb módja az önvédelemnek a veszélyes zombikkal szemben. Én csak pislogtam, még csak egy filmet sem láttam a témában! Először megtudtuk, h mit is jelent pontosan a zombi szó, honnan ered. Majd, h minek a hatására alakulhat ki a mutáció: legtöbb százalékban kormányzati kutatások eredménye, de okozhatja vírus is, vagy akár terjedhet szexuális úton. A legjobban veszélyeztetett nemzet ki más lenne, mint az USA, majd a britek, az ázsiaiak és ezután jön az egyéb kategória, ahova mi is tartozunk. Itt egy kicsit azért fellélegeztem, h de jó, akkor nagy eséllyel nem támad meg egy zombi, de ezek után  megjegyezték, h az európai népességet inkább a vámpírok tizedelik. Na bumm...még egy dolog, amitől félhet az ember. Ezek után jött a legizgalmasabb rész. Sorra vettük, h hova érdemes menekülni Siem Reap-on belül, ha bekövetkezne a vészhelyzet. Az első helyen a szupermarket végzett, mert egyrészt tele van kajával, másrészt jól védhető és mivel kétemeletes, egy esetleges zombi betöréskor fel lehet futni, ők viszont állítólag nem tudnak lépcsőt mászni. És amit még kiemeltek, h ott jó sok ATM van!! :D Még szerencse! Biztos eszembejutna pénzt levenni, miközben egy csapat zombi üldöz. A többi helyezett között volt  egy bank épülete, és a város határában lévő krokodil farm is. :) Végül pedig meg kellett vittnunk, h mik a leghatékonyabb fegyverek egy közelharchoz a zombikkal. Ezt segítette egy nagyon tanulságos oktatóvideó egyenesen az amcsiktól, hiszen mégis csak ők a nagy mesterei a zombiellenállásnak.

Íme, nehogy kimaradjatok a mókából:


Igaz, megkaptuk a know-how-t, ami hasznos, de mivel mi most Kambodzsában vagyunk, így a dél-kelet ázsiai körülményekhez kell alkalmazkodnunk a fegyvernem megválasztásában. Gyors kupaktanács és az eredmény: motor vagy tuktuk, aminek az oldalára éles vágóeszközt rögzítve levághatjuk a zombi lábát és így nem tud követni. Gázpalackrobbantás. Elektromos teniszütő, ami elvileg a szúnyogok ellen van, de pillanatnyi ártalmatlanításhoz ez is jól jöhet.

Mostmár megnyugodhattunk, kellően felkészültünk arra az esetre, ha a várost elözönlené a sok zombi.

Zárásként mi más következhetett volna, mint Michael Jackson örökzöldje:


Hogy hogyan is kerültünk bele ebbe az eszement programba? :) Egyik nap Siem Reap egy új részét fedeztük fel. Tele jobbnál jobb helyekkel. Apró boltok, mind tele iparművészek alkotásaival, ruhákkal, ékszerekkel, táskákkal, festményekkel! Nagyon megörültünk, h ilyen is van ebben a városban! Szinte egy új világ nyílt meg előttünk! Nem hittünk a szemünknek, h megtaláltuk a kreativitást Siem Reap-ban! Az egyik boltba szabályosan mind a ketten beleszerettünk! Tele van csupa ötletes tárggyal, amiket hihetetlen alapanyagokból alkottak meg, pl nyaklánc puskatöltényekből, nyaklánc leveses kanálból, portrékat, amiken a nyaklánc nem festve van, hanem fizikai valójában a képhez ragasztva és még holnapig sorolhatnám! Mikor a 2. nap is ott találtuk magunkat, kiszúrtam magamnak az egyik eladót és elkezdtem kérdezgetni a boltról. Kiderült, h ő az egyik tulaj és egyben tervezője a ruháknak. Meglepődődött, h mi fél éve itt élünk és nem futottunk még össze vmelyik szupermarketben vagy buliban. Elég sokat beszélgettünk és a végén meghívott ebbe a zombis buliba. Mi pedig bevállaltuk. Jó alkalomnak bizonyult, h megismerjünk más itt élő külföldieket. Igazából vicces volt az egész. A helyet, ahol az egész megrendezésre került ArtDeli-nek hívják és a kedvenc helyünk lett MAn-nal. Direkt festetlen falak, szinte mintha omladozna, abszurd kiegészítők. A lámpabúrák műanyag benzines palackból vannak. A menü képkeretbe van foglalva. Tele van az egész helyiség, ami egyben söröző, galéria, bolt, régi tárgyakkal dekorációként és igazán abszurd festményekkel. Nagyon hangulatos! Kivülről pedig olyan, mint egy kis mediterrán házikó a szűk utcácskákban! Imádom! Megint elkalandoztam...vissza a zombikhoz! Nehezen tettük magunkévá a témát és az egész szituáció komolyságát. A többiek teljes beleéléssel szóltak hozzá. Persze, röhögés lett általában a vége, mint az oktatóvideónak is, de nekem egy kicsit idegen volt még a szitu. Viszont mókás és emiatt a következőre is el fogok menni, amikor is a téma az lesz, h hogyan randizzunk egy vámpírral. A Twilight trilógiának köszönhetően ez a téma közelebb áll hozzám! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése